Recept na dýňové muffiny

Ingredience:

Postup přípravy

Nejprve si připravíme dýňové pyré. Dýni oloupeme a nakrájíme na slabé kostky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby a pečeme při 250 °C zhruba 10 minut do změknutí. Poté necháme trochu vychladnout. Vychladlou dýni dáme do nádoby, ve které ji budeme mixovat. Mixujeme ponorným mixérem do jemna. Pro lepší mixování přilijeme trochu mléka.

Do misky dáme 250 g hladké mouky, půlku balíčku prášku do pečiva, 8 polévkových lžic oleje, 250 ml mléka a mixérem vyšleháme. V hmoždíři si nadrobno rozdrtíme hřebíček a jdeme dochucovat. Do těsta vsypeme rozdrcený hřebíček, balíček vanilkového cukru, 4 polévkové lžíce cukru krystal, lžičku mleté skořice a podle chuti přistrouháme muškátový oříšek. Těsto důkladně promixujeme, aby se nám všechny suroviny spojily.

Nakonec do těsta vmixujeme předem připravené dýňové pyré. Těsto lijeme do formiček. Ozdobíme dýňovými semínky a nasekanou čokoládou. Dýňové muffiny pečeme asi 20 - 25 minut v předehřáté troubě. Jestli je těsto dobře pečené nepoznáme po píchnutí špejlí. Dýně bude trochu mazlavější a na špejli se bude lepit. Musíme tedy pozorovat hořejšek muffinu. Těsto vystačí na 12 muffinových formiček.